voorbij

 

zondag 22 oktober • de Gilden
Mosselfestijn

We zullen van onze aanwezigheid gebruik maken om ons jubeljaar aan het grote publiek voor te stellen.

 

zondag 15 november 2015, 10u
CONCERT KINDERKUNSTENDAG

Tijdens dit ochtendlijk concert vergasten we jullie op enkele met muziek ondersteunde vertellingen. Aangevuld met enkele stukken die de fantasie prikkelen wordt dit concert zeker de moeite. Zak samen met ons af naar de hal van de Warande om te komen genieten.

 

donderdag 19 november 2015
CONCERT VIBO DE RING

De muzikale vertellingen van de kinderkunstendag doen we nog eens over in Vibo de Ring. Op deze manier laten we de kinderen van deze bijzondere school kennis maken met harmoniemuziek en de instrumenten uit ons orkest.

 

zaterdag 7 november 2015, vanaf 15u
REUZENSTOET

Met enkele muzikanten begeleiden we de Turnhoutse reuzen op hun tocht. De stoet vertrekt vanaf de Grote Markt met de kaartenreuzen. Via Herentalsstraat, Pieter de Nefstraat, Beekstraat gaat het naar de Otterstraat. Daar wordt de stoet vergroot met de reuzen van de Otterstraat. Terug op de Grote Markt sluit reus Boer Jan aan. Via Gasthuisstraat, Sint-Antoniusstraat gaat de stoet verder tot aan de Warande.

 

zaterdag 9 april 2016 - Merksplas
Verbroederingsconcert

Bij onze vrienden van Fanfare Sint-Willibrordus in Merksplas speelden we op een verbroederingsconcert.  Zo vlak voor ons eigen jaarconcert werd dit een voorsmaakje van wat de week nadien te verwachten viel.

 

zaterdag 16 april 2016 - Kuub
concert 'Ode a/h Hert'

De Xaverianen trakteerden wie Turnhout een warm ‘hert’ toedraagt op een ode aan ‘t hert. Samen met het Turnhouts dichterscollectief Collectief Dichterbij maakten we een tocht langs de vele typisch Turnhoutse plekken en verbeelden we die met woord en klank. Ondersteund met beelden door fotoclub DIFO. Jan van Gool zong zijn lied: Turnhout, stad om van te dromen.

 

zondag 22 mei 2016 - Nieuwe Kaai
170 jaar vaart

Door het slechte weer verhuist het concert van het binnenvaartschip naar het rusthuis in de Albertstraat. Daar brengen we een door de bewoners gesmaakt concert. Na ons treden ook 'de Boeren' aan.

 

zondag 11 september 2016
Cultuurmarkt Turnhout

We promoten onze vereniging  met een 'toeter-wedstrijd'  wat de aandacht van toch wat deelnemers wist te trekken. Daarnaast maakten we een eerste aankondiging voor ons 150 jaarig bestaan.

Om 15 uur verzorgden we een gesmaakt concertje op het podium bij de tentjes.

 

zondag 18 september 2016
Processie begijnhof

Een jaarlijkse traditie waar de Xaverianen als vanouds processiemarsen ten gehore brengen tijdens deze rondgang in het begijnhof.

 

zondag 2 oktober 2016
Mosselsouper

Weer een heerlijke editie.  Je gewaardeerde aanwezigheid betekend een enorme financiële steun voor onze vereniging.

 

zondag 23 april 2017 • de Wemeling
Een Bonte Beestenboel (try-out)

De bewoners van de Wemeling en hun gasten genoten van een voorsmaakje van ons jaarconcert.

 

zondag 7 mei 2017 • de Kuub
Een Bonte Beestenboel

Jong en oud genoten van de ‘beestige’ muziek van de Xaverianen. Diverse dieren werden muzikaal uitgebeeld met de muziek van het Jungle Book, The Lion King, Mickey Mouse March, ....  Aangevuld met de jongens en meisjes van jeugdkoor Canta Nova werd het een gesmaakt concert!

 

zondag 17 september • 10-17u • Warande
Cultuurmarkt

In ons standje stelden we het jubeljaar 2018 aan het grote publiek voor. Met een grote foto uit ±1945 oogsten we veel aandacht.

Verder verzorgden we om 11u een optreden met enkele voorsmaakjes voor volgende concerten.

 

© de Xaverianen 2018